Най-вдъхновяващата лекция – Гари Юрофски

1 Comment

  1. Баба Злата · 04.03.2021 Reply

    Здравейте! Чета и гледам това през 2021, та не съм сигурна дали сайтът още се поддържа в добра форма (не видях публикации от последната година), но искам да споделя впечатленията си от тази „най-зареждаща лекция“ на Гари Юрофски. Мога да кажа кога ме загуби като зрител – в момента, в който започна да рекламира соеви и други подобия на месни продукти (освен че ми изглеждат наблъскани с изкуствени съставки и адски нездравословни!).
    Винаги със се питала защо е необходимо веганите и вегетарианците да ядат храна, която наподобява/замества месото – та нали те не ядат по принцип месо, следователно всякакви меса и произведените от тях продукти (кайма, колбаси, пастети и др.) са чужди на техния вкус и кухня?! Кой изобщо твърди, че хората с такива предпочитания имат нужда от подобни имитации? Кому е нужно някаква соева каша да се нарича кайма, някакви овкусени кубчета да са „пилешки“ хапки, че да има и „наденица“ и т. н.?
    Ако аз не ям яйца или дроб, последното, което ще си купя от магазина, са някакви сурогати на яйца или дроб, направени от соя, водорасли или каквото там предлагат!
    Какво е вашето обяснение? Ще ми бъде интересно да прочета и други мнения по въпроса!

Поставете коментар